Cuma, Haziran 30, 2006

BILL GATES BILDERBERG ILLUMINATI


Haziran ayı içinde Microsoft’un kurucularından, halen şirketin başkanlık görevini sürdüren Bill Gates, şirketteki aktif görevlerini iki yıl içinde bırakacağını ve zamanını bütünüyle eşiyle birlikte kurmuş olduğu vakfın işlerine adayarak geçireceğini açıkladı.

Aynı günlerde, uzun zamandır aleyhinde yazılar yazdığını öğrendiğim Bilderberg Konferansı’na davet edildiği için ne yapacağını bilemeyen ve tüm yazdıklarını bir kenara bırakarak, sonunda konferansa katılan gazeteci Fehmi Koru’nun durumu medyanın hemen her köşesinde konuşulur oldu. Böylece Bilderberg’e kim gider, orada ne yapar soruları da yeniden gündeme geldi.

Google’da bu konuda biraz araştırma yapıp da Bilderberg’e şimdiye dek Türkiye’den kimler katılmış, Bilderberg ile Illmunitati gibi komplo teorisyenlerinin sevdiği dünyayı perde arkasından yöneten organizasyonlar kimlermiş araştırırken, Bill Gates’in Microsoft’u hiç olmadık bir kaç kelime ile yanyana çıktı : Çeşme – Türkiye : 1975!

Bill Gates, şirketteki aktif görevlerini halen organizasyondaki kişilere bırakarak, bir açıdan, gençlerin önünü açmış olacak. Bu görevlerden en önemlisi de belki de yazılım mimarisi konusundaki görevi. Bu göreve, 2005 yılında Microsoft’a katılmış olan, Ray Ozzie’nin getirilmesi bekleniyor. Ozzie, efsanevi Lotus Notes yazılımının yaratıcısı.

Doğruluğu, kim tarafından yazıldığı, kaynağı belli olmayan bu metne göre (ki bu metnin aynısı çeşitli web sitelerinde yer alıyor) 70li yıllarda çıkan bir kitap, Illuminati örgütünü rahatsız ediyor ve örgüt farklı bir evreye geçmeye karar veriyor.

70li yıllardan yayınlanan ve güya Illuminati örgütünü bu kadar korkutan kitap, kurgu türünde yazılmış, içinde yer yer komplo teorilerine de yer veren Illuminatus adlı kitaptır. Trilogy (üçleme) şeklinde kaleme alınmış olan kitap, bugün de amazon.com başta olmak üzere gerek internet üzerinden gerekse de kitapçılarda kolayca bulunabilen, ödül almış bir kitaptır. (hatta amazon.com’da arayıp da kapağını görünce, kitabı yıllar önce satın almış olduğumu anımsadım, gidip kütüphanemin tozlu bir köşesinde onu buldum – pek de ortalığı ayağa kaldıracak bir kitaba benzemiyor ama şimdi el-mecbur 800 sayfalık kitabı okuyacağım). Üç cüzün adları sırasıyla şöyle : Piramitteki Göz, Altın Elma, Leviathan.

Kitaptan “çekinen” illuminati örgütü, 1975 yılında Çeşme toplanır ve ilginç bir karar alır. Bu karar göre yeni bir şirket kurulacaktır. Bu şirket o sıralar yeni yeni gelişmekte olan bilgisayar dünyasında olacaktır (bunun nedeni de açıklanıyor ama tatmin edici olmaktan çok uzak bir açıklama). ABD’nin pek bilinmeyen bir köşesinde kurulacaktır. Ne tesadüf ki bu özelliklere uyan ve bugüne dek kendi alanında dünyayı yönetir duruma gelmiş o şirket Microsoft’tur.

Hatta bu gizemli metne göre Bill Gates’in adında bile şifreler vardır. Şöyle ki Illuminati organizasonun kökeni Almanya Bavyera’ya dayandırmaktadır. Kendilerine Bavyerali Aydınlanmışlar anlamına gelen Bavyerian Illimunati deniliyor. Bu iki kelimeyi daha da kısatmak istediğinizde B-Ill ya da B-ill gibi bir kelime çıkıyor ortaya. Alın size Bill Gates’in Bill’i.

İşin ilginci, bu gizemli web sayfaları illuminati organizasyonunun 1975 yılında Çeşme’de toplandığını belirtirken; Bilderberg ile ilgili web sayfalarında Bilderberg’in 1975 yılındaki konferansının Çeşme’de yapılmış olduğunu yazıyor olması. Yine aynı sayfalarda, Bilderberg’in yöneticisi konumundaki 4+31 kişilik ekibin içinde tek bir kadının olduğu da belirtiliyor (2002). Hayır bu bayan Hillary ya da Condi değil. Bir Türk!...

Bakalım B-ill Gates’in zamana yayılmış emeklilik süreci global bilişim (ve gizem) sektörünü nasıl etkileyecek?

Cumhuriyet Bilim Teknoloji - Ooof Off Line Köşesi - 30 06 2006

Hiç yorum yok: